Polițiștii francezi investigheaza motivul pentru care detectectoarele de foc de la Catedrala Notre Dame nu s-au activat in momentul in care a izbucnit incendiul.

Publicat:20.04.2019, 15:34

Catedrala, la care se efectuau lucrari de reabilitare, a luat foc pe 15 aprilie. Una dintre companiile franceze care se ocupau de lucrari a declarat ca alarmele instalate pe schelele montate in jurul catedralei nu s-au activat.

Singura alarma care s-a activat a fost cea din interiorul cladirii Potrivit ultimelor investigații, incendiul ar fi pornit din mijlocul acoperișului, la baza tulei.

Polițiștii au chemat la declarații mai multe persoane care se aflau in apropierea monumentului la momentul izbucnirii incendiului, iar acestea au spus ca și-au dar seama ce se intampla abia atunci cand au vazut fumul.

Catedrala Notre-Dame, simbol al Parisului si al intregii lumi crestine, a fost distrusa partial de un incendiu devastator. Tot acoperisul bijuteriei arhitecturale gotice este distrus, iar partea cea mai inalta, flesa, s-a prabusit.

Sursa: