Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat ca vaccinul pentru COVID-19 ar trebui distribuit catre oamenii care au cea mai mare nevoie de acesta si nu catre „cel mai mare ofertant”, potrivit CNBC.

Publicat:13.07.2020, 15:28

„Daca lasam medicamentele si vaccinul sa mearga catre cel mai mare ofertant, in locul oamenilor si locurilor unde este cea mai mare nevoie, ne vom confrunta cu o pandemie mai lunga si mai mortala”, a declarat Gates.

„Avem nevoie de lideri care vor face aceste decizii de distributie bazandu-se pe egalitate, nu pe factorii de influenta de piata.”

Firma britanica de biotehnologie Moderna, compania farmaceutica americana AstraZeneca si grupul chinez Sinovac Biotech au facut progrese notabile in ultimele saptamani in crearea unui vaccin anticoronavirus. Cu toate acestea, Moderna, care lucreaza cu Institutul National de Sanatate din SUA, a declarat ca faza a treia a testelor clinice va fi amanata cu cateva saptamani.

Bill Gates a inceput sa avertizeze lumea in legatura cu pericolul unei potentiale pandemii inca din 2014, incercand sa porneasca o conversatie in acest sens si cu Donald Trump in momentul preluarii functiei de presedinte al Statelor Unite.

Sursa: