Sa fii mama este o responsabilitate mare. O femeie din Ploiesti nu a fost constienta de asta si acum are de suferit. Cei doi gemeni ai sai, de numai doi ani, au cazut de la etajul zece in timp ce ea era live pe Facebook. Femeia habar n-avea ce s-a intamplat cand i-au batut jandarmii la usa. Mama a fost dusa direct la Psihiatrie. Medicii au ramas socati sa vada ca femeia nu parea chiar atat de afectata.

Publicat:13.08.2021, 15:19

Mama asculta manele alaturi de fiul ei de 5 ani si trage dintr-o tigara. Pe fundal, se aud sirene, dar femeia le ignora. Dupa 3 minute si jumatate, live-ul pe Facebook este intrerupt brusc de batai in usa. ”Ia vezi, Alino, cine e! Alino! Vezi cine buseste in halul ala!”. Sunt jandarmii. Au venit s-o anunte ca gemenii ei, o fetita si un baiat de doi ani si doua luni sunt in fata blocului. Fara suflare insa.   

Gemenii erau in dormitor. S-ar fi urcat pe o masa aflata chiar in fata geamului. O femeie care trecea prin zona n-a apucat sa-si fereasca copilul de ce urma sa vada. Gemenii au cazut la 20-30 de secunde unul dupa altul, in fata lor. Primul apel la 112 a fost la ora 20 si 48, cu 7 minute inainte ca mama gemenilor sa intre in live pe Facebook. Femeia a sustinut ca, in momentul tragediei, facea, de fapt, curatenie in alta camera. De doua zile, se mutase cu chirie in bloc, impreuna cu actualul iubit si cu o prietena. Barbatul nu era in apartament in momentul tragediei.

Fostul sot al femeii acuza ca gemenii ar fi fost aruncati de la fereastra. Fostul sot o acuza pe prietena ei Alina ca i-a aruncat copiii de la geam, insa politistii nu iau in calcul varianta. Stefan Gabriel Preda, tatal gemenilor: ”Cealalta era in camera unde au fost copiii, unde s-a intamplat accidentul. Posibil sa-i fi aruncat respectiva”.

Bunica gemenilor: ”Stia si primaria din comuna, i-au venit amenzi de la prostitutie sau cum Dumnezeu se zice. N-am mai vorbit cu ea ca am batut-o ca mi-a luat copiii si a plecat si mi-a dat block la numar, cred ca este vreo luna de zile”.   

Unchiul copiilor:”De cand au aparut copiii astia doi, s-a schimbat tot la ea: prostitutie, umbla cu tot felul de baieti”. 

Violeta Tanase, Spitalul de Urgenta Ploiesti: ”Mi s-a parut foarte teatrala si parca mai putin indurerata decat m-as fi asteptat. Am fost noi marcati intr-un mod greu de descris in cuvinte. Noi, lucratorii din Urgenta”.    

Politia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa. Cel de-al treilea copil al femeii a ajuns acum la tata.  Mama gemenilor cazuti de la fereastra nu era sub influenta drogurilor ori a bauturii. Analizele au aratat ca femeia nu era nici drogata, nici bauta. A fost internata la psihiatrie pentru a se stabili daca are discernamant.  
 

Sursa: