Cea mai scumpa inghetata din lume se serveste in Japonia si costa 6.400 de dolari, scrie CNN, transmite hotnews.ro

Inghetata Byakuya, „noapte alba”, contine ingrediente europene, printre care se numara si o trufa alba cultivata in regiunea Piemont, din Italia. Desertul este completat de o frunza de aur comestibila, doua tipuri de branza si „Sakekasu”, un ingredient sub forma de pasta derivat din procesul de fabricare a sake-ului.

„Ne-a luat peste un an si jumatate sa o dezvoltam, cu o multime de incercari si erori pentru a obtine gustul potrivit”, a declarat anterior un reprezentant al companiei pentru Guinness World Records.

Reprezentantii companiei au declarat ca misiunea lor nu este doar de a face deserturi scumpe, ci de a crea o experienta culinara care imbina ingredientele europene si alimentele traditionale japoneze. Responsabil pentru aceasta “misiune” este Tadayoshi Yamada, cheful de la RiVi, un restaurant din Osaka, cunoscut pentru bucataria sa de fuziune franco-japoneza.

Inghetata vine la pachet cu mai multe instructiuni, inainte de servire. Spre exemplu, clientilor li se recomanda sa astepte ca inghetata sa ajunga la o textura moale, apoi sa se adauge sosul din trufe albe si sa fie servita cu o lingurita speciala.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.