Cel mai mare labirint de zapada din lume a devenit acum si mai mare, din cauza cerintelor de distantare fizica impuse pe timpul pandemiei de coronavirus. Are peste 5 mii de metri patrati si la constructia sa au muncit, timp de 6 saptamani, doi agricultori din Canada.

Publicat:23.02.2021, 14:47

Clint si Angie Masse, doi agricultori din Manitoba, specializati in constructia de labirinturi in lanuri de porumb pe perioada verii, au muncit mai bine de o luna pentru a construi si in acest an cel mai mare labirint de zapada din lume.

Angie ANSIE PROPRIETARA LABIRINTULUI: ”In 2019 noi am apelat pentru titlul de cel mai mare labirint de zapada din lume pe care l-am facut in februarie, iar in acest an din cauza Covid a trebuit sa il facem si mai mare si este cu 91 la suta mai mare decat cel pentru care avem deja titlul.”

Anul trecut labirintul de zapada, inclus in Cartea Recordurilor Guinness, ca cel mai mare din lume masura 2789 de metri patrati, iar in acest an are 5329. Labirintul masiv este alcatuit din ziduri cu o inaltime de aproape 2 metri iar pentru a-l ridica a fost nevoie de aproape 400 de camioane cu semiremorca pline cu zapada.

”-Unde suntem? Unde mergem?

-Pe aici?

-Ne intoarcem inapoi?

-Nu. Mergem pe aici.” 

Labirintul atrage numerosi curiosi, in ciuda temperaturilor glaciale care coboara frecvent sub -30 de grade Celsius. Odata intrati in labirint, vizitatorii pot admira statuile din zapada sau gheata si se pot incalzi intr-una dintre cele cinci zone de popas, unde sunt instalate mese si amenajate focuri cu lemne.

Proprietarii estimeaza ca este nevoie de un interval cuprins intre 30 si 45 de minute pentru a parcurge labirintul de la un capat la altul. Constructia va mai ramane deschisa cateva saptamani intrucat frigul polar, care a invaluit in februarie provincia va proteja structura.