Cel mai mare piton birmanez, care are o lungime de aproape sase metri, a fost capturat de vanatorii de serpi intr-o rezervatie naturala din sudul Floridei. Pitonul de aproape sase metri si a doborat recordul mondial, stabilit acum 3 ani in apropiere de Miami.

Publicat:29.07.2023, 17:50

Pitonul urias a fost prins in Rezervatia Nationala Big Cypress din estul comitatului Collier, de un vanator si student la Universitatea de Stat din Ohio, care a declarat ca prinderea sarpelui a fost un vis devenit realitate.

Jake VALERY, STUDENT, VANATOR DE PITONI: „Am gasit mai mute reptile, dar nu pitoni, dupa care aproape de unu noaptea am gasit sarpele gigant. A fost o lupta pe care o voi tine minte.”

Reptila va fi dusa la un institut de cercetare din Florida pentru ca specialistii sa o analizeze.

Ian EASTERLING, BIOLOGIST FLORIDA: „Este cel mai mare sarpe care a fost prins vreodata in Florida si lung incat sa bata recordul.”

Pentru comparatie pitonul este lung cat o girafa adulta. Biologii spun ca sarpele a depus, probabil, mai mult de 100 de oua recent si se afla in cautarea urmatoarei mese. Expertii mai spun ca nu au gsit oua in interiorul femelei. Pitonii birmanezi sunt unii dintre cei mai mari serpi de pe planeta. Ei fac ravagii asupra populatiilor de animale ale statului Florida, deoarece pitonii nu au pradatori naturali acolo, motiv pentru care sunt vanati. Recordul anterior era de putin peste cinci metri, iar acel sarpe a fost prins in apropiere de Miami in octombrie 2020. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.