Cel putin 12 persoane au fost ranite, in urma unor explozii produse la un depozit de munitie din Cipru. Deflagratiile au provocat un incendiu, iar localnicii din apropiere au fost evacuati. Autoritatile au deschis o ancheta pentru a stabili ce mai exact s-a intamplat.

Publicat:13.09.2019, 16:58

Potrivit presei straine, explozia s-a produs in apopiere de orasul Kyrenia din Cipru. Deflagratiile au inceput dupa miezul noptii si au durat pana dimineata. 

In urma deflagratiilor a izbucnit un incendiu, iar din imagini de vede cum deasupra cerului se ridica un nor mare de fum. Localnicii sustin ca au auzit o bubuitura puternica, iar ulterior au primit ordin de evacuare. 12 persoane au ajuns la la spital.

Deocamdata nu este clar daca victimele sunt militari sau civili. Exploziile au provocat panica si in randul turistilor cazati la un hotel de pe litoral. Acestia se aflau la cativa kilometri distanta de langa depozitul care apartine armatei turce. 

Pompierii trimisi la fata locului au reusit sa stinga incendiul dupa cateva ore. Autoritatile au initiat o ancheta pentru a afla din ce cauza s-au produs exploziile.

Teritoriul insulei Cipru este divizat dupa invazia armatei turce in 1794. Republica Cipru, membra a Uniunii Europene, isi exercita autoritatea doar asupra a doua treimi din teritoriul insulei. In nord se afla autoproclamata Republica turca a Ciprului de Nord, sustinuta de Ankara si nerecunoscuta de comunitatea internatioanala.