Ceremonie sumbra in Italia. La un an de la prabusirea podului din Genova, au fost comemorate cele 43 de persoane care si-au pierdut viata, printre ele si un moldovean. Potrivit autoritatilor locale, in locul structurii distruse va fi construit un nou viaduct.

Publicat:14.08.2019, 20:59

Ceremonia organizata in memoria celor care au murit in urma prabusirii podului Morandi a inceput la ora 11:36, la ora la care anul tgrecut s-a produs nenorocirea. Evenimentul a inceput cu o slujba religioasa, urmata de un minut de reculegere. La comemorare au fost prezenti mai multi oficiali, printre care primul ministru al Italiei.

Carlo CONTE, PRIM-MINISTRUL ITALIEI:“Imi exprim gandurile pentru toti genovezii, in special pentru familiile celor 43 de victime care s-au reunit astazi pentru aceasta dureroasa comemorare. ”

In urma tragediei, sute de italieni au rams fara locuinte, dupa ce bucati de beton au cazut peste ele. 

“-Aceasta poza e chiar dupa cateva minute dupa ce s-a prabusit podul?

-Da, da. Era ora 11 si 38 de minute. Am auzit acel sunet ingrozitor. Auzeam strigate, toti coborau scarile grabiti, atunci am deschis fereastra, am fotografiat si am fugit si eu.”

“Casa mea era acolo, chiar sub piloni.”

Podul Morandi a cedat in ziua de 14 august 2018, in timpul unei furtuni violente, iar mai mult de 30 de automobile si camioane s-au prabusit in gol.

-Dumnezeule! Dumnezeule!

- Baieti, podul s-a doborat. Nu pot sa cred.

-Uite!”

Autoriatatile au evacuat ulterior peste 5000 de imobile situate sub pod, iar 300 au fost distruse. 43 de persoane, printre care un moldovean de 44 de ani, care era sofer de TIR, si-au pierdut atunci viata. Autoritatile anunta ca pana in primavara lui 2020, va fi construit un alt pod. Pentru lucrarile de constructie s-au alocat peste 200 de milioane de euro.