Chinezii din intreaga lume au sarbatorit in acest weekend intrarea in Noul An, al Dragonului de Lemn. La Beijing, dar si in alte mari orase, a avut loc un spectacol grandios, la fel ca in fiecare an.

Publicat:12.02.2024, 18:05

Noul an a fost intampinat, in China, cu focuri de artificii grandioase. La miezul noptii, milioane de oameni au urmarit celebra gala de Anul Nou transmisa de televiziunea nationala.

A urmat apoi un show spectaculos de drone si cel mai mare festival al focurilor de artificii. Ambasadorul Chinei in Republica Moldova a publicat pe pagina sa de facebook imagini cu spectacolul plin de culoare.

Dansuri si atmosfera de sarbatoare au fost, de asemenea, si in Hong Kong, unde cerul s-a iluminat de la focurile de artificii.

Si chinezii din alte tari au sarbatorit intrarea in noul an. In Londra a fost organizata o parada spectaculoasa, iar  principalii eroi au fost dragonii.

Rosu, culoarea specifica acestei sarbatori, inseamna prosperitate si energie. Chinezii cred ca alunga spiritele rele si energiile negative, de aceea casele sunt decorate in rosu, iar copiii primesc de la parinti un plic rosu cu bani. Fiecare an din calendarul chinezesc este reprezentat de unul dintre cele 12 animale din zodiac. Acest an, al Dragonului de Lemn, aduce prosperitate si succes.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.