Senatoarea americana Tammy Duckworth este unul dintre posibilii coechipieri ai lui Joe Biden in vederea formarii cuplului presedinte - vicepresedinte pentru candidatura la Casa Alba. Tammy Duckworth este veteran de razboi, decorata cu distinctia Purple Heart dupa ce si-a pierdut picioarele in Irak, se arata intr-un portret realizat de BBC, care arata ce atuuri ar avea senatoarea democrata in cazul unei candidaturi.

Publicat:01.08.2020, 18:13

Tammy Duckworth are origini asiatice, s-a nascut la Bangkok. Ea a atras recent atentia asupra ei, dupa ce a declarat la CNN ca este deschisa la ideea mutarii statuilor care ii reprezinta pe parintii fondatori ai Americii, care au fost in acelasi timp si proprietari de sclavi. Tucker Carlson, realizator Fox News, i-a pus la indoiala patriotismul, iar replica ei nu a intarziat: „Nu ar vrea Tucker Carlson sa mearga o mila cu picioarele mele si sa-mi spuna dup-aia daca iubesc sau nu America?”.

Ea a intrat astfel in atentia publicului, care a inceput sa se intereseze de trecutul ei politic si militar. Tammy Duckworth a fost doborata cu elicopterul in Irak, unde si-a pierdut ambele picioare. Ea a primit distinctia Purple Heart, acordata militarilor care sunt raniti sau ucisi in misiune. 

Multi democrati sunt de parere ca trecutul ei militar, tenacitatea cu care face opozitie conservatorilor si originile ei asiatice ar putea repezenta puncte forte pentru candidatura lui Joe Biden. Cu Tammy Duckworth pe post de vicepresedinte-candidat, ar atrage voturile veteranilor, ale asiaticilor si ale femeilor.

Pentru democrati, alegerea vicepresedintelui este importanta, avand in vedere varsta inaintata a lui Joe Biden, 77 de ani. La finalul unui eventual mandat, el va avea 82 de ani si nici suporterii sai cei mai infocati nu-l vad candidand pentru un al doilea mandat. Asta presupune ca vicepresedintele sau ar putea deveni candidat al democratilor pentru Casa Alba.

Tammy Duckworth are 52 de ani si este cunoscuta pentru munca ei in problemele veteranilor, in politici de sanatate si de securitate nationala.

A luptat in Irak, dar spune ca a fost o greseala. „E o lectie grea. Sper ca natiunea va fi mai sceptica cu motivele de a pleca la razboi”, spune ea.

Tammy Duckworth s-a inrolat in armata la fel ca tatal ei, care a fost veteran in Vietnam.

La un moment dat, ea spunea ca nu se vede candidand la presedintie, insa este o sustinatoare infocata a lui Joe Biden.

Tammy Duckworth nu este singurul nume de posibil vicepresedinte pentru Joe Biden. Pe lista scurta se mai afla senatorul de culoare Kamala Harris, fostul consilier pe probleme de securitate nationala Susan Rice, guvernatorul statului Michigan Gretchen Whitmer, senatorii Elizabeth Warren, Tammy Baldwin, Kyrsten Sinema.

Sursa: Digi24.ro