Zona Cazanelor Mari si Mici de pe Clisura Dunarii a cazut si ea prada balciului si gunoaielor. Statutul de parc natural nu a scapat-o de nepasarea autoritatilor. Locul s-a umplut de tarabe, pe baza unor concesiuni acordate de primarii.

Publicat:13.08.2019, 21:01

″Inspectorul Pro″⁣ a aflat ca edilii vor sa scoata acum malul romanesc din aria protejata ca sa-l poata privatiza, fara sa mai incalce legea protectiei mediului.

Cea mai mare statuie din Europa cioplita in piatra se afla la noi pe malul stancos al Dunarii, la 105 kilometri dupa ce fluviul intra in tara. Vorbim despre Chipul lui Decebal sau, mai bine spus, de locul unde Dunarea ofera poate cel mai frumos peisaj din tot traseul sau din Romania. Se afla in Mehedinti, in Golful Mraconia, imediat dupa ce apa isi croieste drum prin Cazanele Mari si Mici.

Zeci de mii de turisti vin aici anual, iar zona este protejata prin lege. Nu insa si de autoritati, care nu au grija de spectacolul pe care natura ni-l ofera gratuit. Fara un plan de management si exact ca intr-un tablou tipic romanesc, balciul a explodat in acest loc inclus in Sit Natura 2000. Primarii au concesionat privatilor marginea drumului si au permis ridicarea a zeci de tarabe, fara sa asigure locuri de parcare si nici transport alternativ. Echipa de la Inspectorul PRO a gasit zona plina de gunoaie.

Sursa: