Cu o saptamana inainte de inceperea concursului Eurovision, iubitorii de muzica au inceput deja sa se adune in orasul Liverpool, considerat patria formatiei Beatles. Se asteapta ca evenimentul din acest an sa adune 25 de milioane de lire sterline din turism.

Publicat:03.05.2023, 19:19

Patria Beatles ii asteapta pe iubitorii de muzica din intreaga Europa. Aici, la Liverpool, incepand cu 9 mai timp de 3 zile, va avea loc concursul Eurovision 2023.

 „- As spune ca orasul vibreaza. Oamenii asteapta cu nerabdare. Oriunde te duci, peste tot sunt simboluri Eurovision. Toata lumea este entuziasmata. Va fi grozav!
- Liverpool este adevarata casa a muzicii. A inceput in anii '50 si '60 si continua pana in ziua de azi.”
- Va aduce o multime de bani in oras: hoteluri, baruri, chiar si taxiuri. Va fi grozav pentru intreg orasul.”

Castigatorul de anul trecut a fost Ucraina, dar din cauza razboiului, organizatorii au mutat evenimentul in Marea Britanie, care s-a clasat pe locul al doilea.

 „- Cred ca este corect, pentru ca Marea Britanie a ajutat foarte mult Ucraina.”

Ultima data cand Marea Britanie a gazduit Eurovision a fost acum 25 de ani, la Birmingham. Se estimeaza ca Eurovision va aduce cel putin 25 de milioane de lire sterline. Tema concursului care va avea loc la Liverpool Arena, este: „unitate, sarbatoare si comunitate". Coloana sonora pentru eveniment a fost scrisa de compozitorul ucrainean Mihail Nekrasov.

 „ - Intregul oras este in modul Eurovision, se simte in baruri si restaurante, iar noi asteptam cu nerabdare sa traim aceste emotii in timpul Eurovision.
-A fost un vis al meu sa vin in Anglia. Este minunat ca ne aflam aici, in orasul muzicii, si vom sarbatori concursul Eurovision aici, in Marea Britanie.”

Favoritii concursului din acest an sunt Suedia, Finlanda si Ucraina. Castigatorul finalei va fi ales doar de public, nu si de un juriu profesionist, asa cum era in anii precedenti.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.