Mii de fermieri blocheaza cu tractoare si camioane sosele importante din Germania de mai bine de 24 de ore. Vor sa puna astfel presiune pe Guvern, care intentioneaza sa elimine o parte din subventiile agricole. Protestatarii sunt hotarati sa ramana fermi pe pozitie toata saptamana. Pe langa problemele din trafic din aproape toata tara, exista riscul sa apara dificultati in a aproviziona cu alimente alte state din Uniunea Europeana.

Publicat:09.01.2024, 22:12

Toata noaptea fermierii din Germania au stat pe strazile din tara. Iar astazi li s-au alaturat soferii de autobuze si camioane.

Numai la Berlin, peste 500 de utilaje au aparut in centrul capitalei, in apropiere de Poarta Brandenburg.

Protestatarii au atasat la tractoare pancarte pe care au scris ca fara fermieri, nu exista viitor.

„Ne-am saturat de asa viata. Ne-am saturat de incercarile de a scapa de locurile noastre de munca. Nu este vorba doar de agricultori. Este vorba de soferii de camioane, este vorba de muncitorii obisnuiti. Toata lumea s-a saturat de politicienii care habar nu au despre ce vorbesc.”

In landul Macklenburg-Pomerania de Vest, din nord-estul tarii, fermierii au blocat drumurile de acces la autostrazi cu sute de tractoare. Acestia au fost sustinuti de companiile de transport care protestau impotriva cresterii taxelor de drum pentru camioane.

Productia la o uzina auto Volkswagen din Emden, in nord-estul Germaniei, a fost oprita deoarece drumurile de acces au fost blocate, impiedicand angajatii sa ajunga la serviciu.

„Noi, fermierii, am fost supusi la tot felul de restrictii in ultimii ani. Am pus in aplicare tot felul de reglementari, iar aceasta eliminare a subventiilor pentru motorina marcheaza un punct de cotitura.”

In districtul Cloppenburg din nord-vestul Saxoniei Inferioare, o sosea principala a fost blocata de 40 de vehicule. In Saxonia, potrivit politiei, unele bretele de acces la autostrazi din zona Dresda au fost inutilizabile. Protestele vizeaza reducerea subventiilor din agricultura si ar putea sa dureze toata saptamana.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.