Copiii din Ucraina sunt instruiti sa foloseasca arme de foc in timp ce se pregatesc sa isi apere tara in cazul unei noi invazii din partea Rusiei, relateaza The Sun.

Publicat:31.01.2022, 11:09

Duminica, copiilor li s-a aratat cum sa foloseasca arme reale, in timp ce altii au fost invatati cum sa tina in mana replici din lemn ale pustilor rusesti Kalasnikov, in cazul in care ar trebui sa le foloseasca pe cele reale.

Armata ucraineana a organizat o zi de antrenament la Kiev, unde civili de toate varstele au primit sfaturi de specialitate de la instructori experimentati in domeniul armelor.

Aceasta actiune a avut loc in contextul in care un sondaj realizat de Institutul de Sociologie din Kiev a aratat ca jumatate din populatia tarii a declarat ca s-ar opune unei invazii rusesti.

Presedintele rus Vladimir Putin a mutat 127.000 de soldati, precum si tancuri si rachete, la granita cu Ucraina.

Trupele canadiene s-au deplasat in vestul Ucrainei

Canada si-a deplasat duminica trupele militare in vestul Ucrainei si a anuntat repatrierea temporara a tuturor angajatilor ne-esentiali de la ambasada sa din Kiev ca urmare a tensiunilor de la granita ruso-ucraineana, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Fortele noastre armate canadiene s-au deplasat la vest de Nipru si vom continua sa luam toate masurile de precautie necesare pentru a le asigura siguranta”, a declarat duminica ministrul canadian al apararii, Anita Anand, sosita duminica in vizita in Ucraina.

 

Sursa: