Bebelusii nascuti prematuri de la spitalul Al-Shifa din Fasia Gaza sunt acum in siguranta. Acestea au fost transferati in Egipt. Cu aceasta ocazie mai multe mame au putut sa-si vada pruncii pentru prima data de cand s-au inceput confruntarile dintre Hamas si Israel.

Publicat:21.11.2023, 22:36

Cei 28 de bebelusi nascuti prematur care, in weekend, au fost mutati de la principalul spital din Fasia Gaza, Al-Shifa, la maternitatea din Rafah, din sud, au ajuns in Egipt.

Din imagini vedem cum personalul medical aflat in partea egipteana a punctului de trecere a frontierei Rafah ia cu atentie bebelusii din interiorul ambulantelor si ii pune in incubatoare mobile, care au fost apoi duse spre alte ambulante.

Unii dintre bebelusi erau insostiti de mamele lor. Cu aceasta ocazie cateva dintre ele au putut sa-si vada pruncii pentru prima oara de la inceputul luptelor. Aceasta femeie are doua fetite gemene, care au fost puse in incubator imediat dupa nastere.

„Astazi le-am vazut pentru prima data de la nastere.”

Ayat povesteste ce a simtit in momentul cand si-a vazut copii dupa saptamani grele de ganduri si frica.

„A fost un sentiment dificil pentru ca nu ma asteptam sa le mai vad. A fost un sentiment deosebit de greu, am simtit teama combinata cu bucurie. Cand le-am vazut, am plans pentru ca nu le mai vazusem de ceva vreme. Mi-a fost foarte dor de ele si am vrut sa le strang in brate.”

Situatia nou-nascutilor a captat atentia internationala dupa ce au aparut imagini cu ei intinsi unii langa altii pe paturi la spitalul Al-Shifa din Gaza, dupa ce incubatoarele in care se aflau nu au mai functionat din cauza lipsei de electricitate ca urmare a atacului armatei israeliene asupra orasului Gaza. In momentul in care medicii de la Al-Shifa au tras un semnal de alarma, 39 de bebelusi erau inca in viata. De atunci, opt au murit.