Un oficial din Coreea de Nord, suspect de coronavirus, a fost executat dupa ce a parasit zona de carantina in care fusese izolat. Decizia de a merge la o baie publica, si nu tulpina de virus, i-a fost fatala.

Publicat:13.02.2020, 15:28

Oficialul, care activa in comert, a fost imediat arestat si apoi impuscat de catre autoritati, ca urmare a faptului ca a pus in pericol viata mai multor oameni. Informatia a fost publicata de ziarul sud-coreean Dong-a Ilbo.

Acesta fusese supus unui regim de izolare dupa ce s-a intors dintr-o calatorie efectuata in China.

De altfel, liderul Kim Jong-un a impus legea martiala in incercarea de a bloca raspandirea virusului pe teritoriul tarii. Potrivit Daily Mail, incalcarea ordinului de carantina fara aprobare a dus la executarea suspectului de coronavirus.

Masuri extreme in Coreea de Nord

Pana in prezent, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de infectie cu virusul Wuhan, insa, chiar si asa, masurile luate sunt drastice.

Un alt oficial al regimului de la Phenian a fost exilat la o ferma, dupa ce a incercat sa ascunda faptul ca a calatorit in China.

In cursul zilei de ieri, autoritatile au decis extinderea perioade de carantina la 30 de zile, fata de cele 14 recomandate de expertii in sanatate.

Sursa: