Coreea de Nord a sarbatorit finalizarea proiectului lui Kim Jong-un, acela de a construi un nou oras in apropierea muntelui sacru Paektu, unde familia sa isi revendica radacinile.

Publicat:03.12.2019, 22:16

Luni a avut loc o sarbatoare cu artificii in orasul de langa Muntele Paektu. Ziarul Rodong Sinmun a publicat fotografii in care il arata pe Kim zambind in timp ce taia o panglica la ceremonie, potrivit Guardian.

Orasul, numit Samjiyon, este considerat o „utopie socialista”, cu apartamente noi, hoteluri, o statiune de schi, facilitati comerciale, culturale si medicale.

KCNA a transmis ca orasul poate gazdui 4.000 de familii si ca are 380 de cladiri publice si industriale, care se intind pe „sute de hectare”.

Orasul este una dintre cele mai mari initiative economice pe care Kim le-a lansat ca parte a demersului sau pentru a avea o economie independenta, insa constructia sa a fost intarziata, in principal din cauza lipsei de materiale de constructie si lipsa fortei de munca, in contextul sanctiunilor internationale primite de Phenian.


Sursa: