Grecia a extins obligativitatea purtarii mastii pentru a include pe oricine aflat in toate spatiile publice interioare incepand de sambata si a adoptat o serie de alte restrictii pentru a combate raspandirea de COVID-19 dupa o crestere masiva a cazurilor, relateaza dpa.
 

Publicat:02.08.2020, 08:13

Vizitele la spital si la caminele de batrani sunt acum permise doar in cazuri exceptionale, in timp ce in baruri locurile sunt limitate pentru a se evita aglomerarea. In acest timp, clientii in picioare, chiar daca stau afara, nu vor mai fi serviti, potrivit noilor reguli emise de autoritati.

Nerespectarea regulilor ar putea conduce la o amenda de 150 de euro (176 dolari).

Canalele de televiziune grecesti au anuntat numeroase controale ale politiei in pub-uri si in transportul public. Saptamana trecuta, guvernul a extins obligatia de a purta masca incluzand magazinele si transportul public.

In ultimele zile, numarul infectiilor cu coronavirus a crescut constant. Miercuri au fost raportate 57 de noi cazuri. O zi mai tarziu, numarul lor a fost de 65. Vineri au fost inregistrate 78.

In ultimele saptamani, nepasarea a fost observata in randul populatiei in Grecia, unde rata de infectare este scazuta in comparatie cu alte tari.

Grecia a inregistrat pana in prezent 206 decese de coronavirus. In raport cu populatia de 10,5 milioane de locuitori, acesta este unul dintre cele mai scazute bilanturi din Europa.

Sursa: Agerpres.ro