Un turist chinez in varsta de 80 de ani, infectat cu noul coronavirus si internat in Franta de la sfarsitul lunii ianuarie, a murit, acesta fiind primul prima de deces din aceasta cauza inregistrat in Europa, a anuntat sambata ministrul francez al Sanatatii, Agnes Buzyn, citat de Reuters si AFP.

Publicat:15.02.2020, 13:00

Decesul este ''primul din afara Asiei, primul din Europa'', a subliniat ministrul in timpul unei informari de presa.

Anterior, doar trei decese fusesera raportate in afara Chinei continentale, in Filipine, Hong Kong si Japonia.

''Am fost informata aseara'' despre aceast deces, a precizat Agncs Buzyn. Starea de sanatate a acestui pacient, internat la spitalul Bichat din Paris, ''s-a deteriorat rapid si de cateva zile se afla in stare critica'', a adaugat ministrul.

Sase pacienti din cele unsprezece cazuri confirmate cu coronavirus in Franta raman internati, iar starea lor de sanatate nu suscita ingrijorari, printre acestia numarandu-se cei cinci britanici infectati in Alpi, in timp ce patru sunt vindecati, a adaugat Buzyn.

Epidemia de pneumonie virala cu virusul Covid19, detectata in China in decembrie in provincia Hubei, a infectat peste 66.000 de persoane si a provocat decesul a peste 1.500 in tara.

In afara Chinei continentale, aproape 600 de cazuri de contaminare au fost confirmate in aproximativ treizeci de tari si teritorii, inclusiv un prim caz anuntat vineri pe continentul african.

Sursa: