Un nou aflux de mercenari a fost observat în zona Harkov, bombardată cu neîncetare de trupele moscovite, susține ”rezistența” pro-rusă de acolo, citată de oficiosul TASS. Printre mercenari se află și români, spun ”rebelii”, scrie știrileprotv.ro.

Publicat:04.04.2024, 11:12

Noi trupe de mercenari europeni au fost observate sosind în regiunea ucraineană Harkov, una dintre cele mai greu încercate de la începutul războiului de cotropire declanșat de Rusia în februarie 2022. Informația a fost prezentată de așa-zisa rezistență rusă din Harkov pentru agenția de stat moscovită TASS.

Agenția îl citează pe Serghei Lebedev, reprezentant al ”rebelilor”, potrivit căruia mai mulți mercenari în special din Franța și Georgia, dar și din România și Rusia, au sosit zilele acestea la Harkkov.

La Harkov au sosit noi grupuri de mercenari, inclusiv oameni înarmați din batalionul cecen, din Georgia și Franța, precum și din Corpul de Voluntari al Rusiei”, a spus Lebedev, conform căruia printre mercenari se numără și cetățeni ai statelor baltice, Cehia, Polonia și România. Toți aceștia au adus la Harkov echipament militar și muniție.

Luptătorii români, dați în urmărire de Kremlin

Numărul lor este același cu cel de la începutul toamnei anului 2022, spune ”rebelul”, care consideră că acest semnal nu poate fi ignorat, deoarece înseamnă că mercenarii ar putea încerca să atace regiunea rusp Belgorod rusă. Un „aflux de mercenari” similar a fost observat și în Sumy.

Noul aflux de luptători români pe frontul din Ucraina vine după ce Kremlinul a anunțat oficial acum o lună punerea pe lista de urmăriți a 700 de străini care luptă împotriva invaziei lor. Printre aceștia se află și un număr nespecificat de români.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.