Un tanar alb inarmat a deschis focul sambata intr-un supermarket din Buffalo, statul New York, si a omorat cel putin 10 persoane, majoritatea afro-americani, FBI-ul anuntand ca investigheaza o crima rasista in acest caz, relateaza AFP.

Publicat:15.05.2022, 09:50

''Investigam acest incident atat ca infractiune motivata de ura, cat si ca un caz de extremism violent motivat rasial'', a declarat Stephen Belongia, agent special al FBI din Buffalo, in cadrul unei conferinte de presa.

Presupusul ucigas a fost arestat imediat la fata locului, initial urmarit penal pentru ''crima cu premeditare'' si inchis. Este vorba despre un tanar de 18 ani care avea o vesta antiglont, o casca si o camera pentru a-si transmite crima in direct pe internet, au anuntat politia locala si autoritatile judiciare.

Seful politiei din Buffalo, Joseph Gramaglia, a declarat ca ''zece persoane au fost ucise'' si alte trei au fost ranite. Unsprezece erau de culoare si doi erau albi, intr-un cartier cu populatie majoritar afro-americana din Buffalo.

Atacatorul a inceput sa-si transmita crima pe platforma Twitch, care s-a declarat ''devastata'' si a promis ''toleranta zero fata de orice forma de violenta''.

Reteaua de socializare a dat asigurari intr-un comunicat de presa ca continutul a fost sters ''la doua minute'' dupa inceperea difuzarii si contul atacatorului a fost ''suspendat definitiv''.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: