Criza politica din Romania, a luat sfarsit. Guvernul Ciuca a primit votul de incredere al Parlamentului, inregistrand 318 voturi favorabile. Noul guvern a fost aprobat, inclusiv de PSD despre care liberalii sustineau, in trecut, ca este marele sau inamic politic.

Publicat:25.11.2021, 19:38

”Parlamentul acorda votul de incredere al Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.” 

Executivul condus de generalul in rezerva Nicolae Ciuca a trecut lejer de Parlament cu 318 voturi, cu peste 80 mai multe decat minimul necesar.

Nicolae CIUCA, PREMIERUL ROMANIEI:”Am inteles din tot ce s-a exprimat astazi aici ca ne-am asumat o raspundere foarte mare, am inteles si recomandarile opozitiei. Suntem un guvern al Romaniei. Vom face tot ce este posibil sa avem in centru atentei noastre cetateanul roman.”

Imediat dupa votul din Parlament membrii Guvernului PNL-PSD-UDMR au depus juramantul de investitura la Cotroceni.

In noul Guvern de la Bucuresti se regaseste Sorin Grindeanu, care a fost pentru sase luni premierul Romaniei in 2017. Acum acesta este Ministrul al Transporturilor. Alexandru Rafila, medic de sanatate publica, de laborator si microbiolog, reprezentant al Romaniei la OMS este al 6-lea ministru al Sanataii in pandemie. Fostul primar al Bucurestiului, Gabriela Firea este singura femeie ministru in guvernul Ciuca. Ea va conduce ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de sanse.

Criza politica in Romania a durat aproape 3 luni si a inceput dupa ce Guvernul Catu a picat in urma unei motiuni de cenzura. 
Au urmat doua propuneri de premier care nu aveau la acel moment sustinerea politica necesara pentru a trece de votul parlamentului.