Considerata drept una din statiunile de lux de pe litoralul romanesc in perioada comunista, loc unde veneau turistii straini la Marea Neagra, unde isi facea nomenclatura vacanta si unde multe filme autohtone s-au filmat, Olimp a ajuns azi un loc pe jumatate pustiu si abandonat, scrie hotnews.ro.

Publicat:06.08.2018, 12:05

Celebrul complex Panoramic-Amfiteatru-Belvedere e aproape complet parasit, iar hotelurile-turn denumite dupa provincii româneşti zac majoritatea abandonate. Chiar şi aşa, staţiunea nu e complet uitata, iar pe plajele brazdate de celebrele golfuleţe din Olimp înca îşi fac loc turiştii, scrie hotnews.ro.

Panorama aeriana. Complexul Belvedere-Amfiteatru-Panoramic (în plan median) este complet închis, chiar daca plaja din faţa hotelurilor e amenajata cu multe umbreluţe şi şezlonguri (majoritatea goale.)
Terasa hotelului Belvedere, afectata de trecerea timpului:


Piscina hotelului Belvedere - o ramaşiţa a unui loc populat pe vremea comunismului:


Hotelul Belevedere este închis publicului şi nu mai gazduieşte turişti de ceva timp:







În complexul hotelier au mai ramas funcţionale o terasa şi câteva magazine.





Centrul complexului Belvedere-Amfiteatru-Panoramic, loc de filmare a multor filme autohtone, lasat în paragina:





Hotelul Panoramic, abandonat de câţvia ani buni. O foaie cu mesajul „Ronavare” lasat într-un geam şi câteva sfori legate pentru a preveni accesul pe terasa sunt singurele semne ca pe acolo a mai trecut cineva.





În spatele hotelului Amfiteatru, buruienile pun stapânire pe cladire şi trotuar.



Lânga intrarea din spatele hotelului Amfiteatru, o fosta sala de jocuri zace închisa.

Scarile dinspre complexul hotelier spre plaja înca mai sunt folosite de turişti şi azi.

Complexul hotelier Panoramic (stânga) - Amfiteatru (centru) - Bevedere (dreapta), vazut de pe digul golfuleţului de pe plaja. În spatele hotelului Belvedere se vede Hotelul Majestic, fostul hotel Transilvania. Mai la dreapta se vad şi restul hotelurilor turn cu nume de provincii româneşti. Deşi apa e curata, multe zone sunt pline de pietre şi locurile cu nisip în care lumea poate intra uşor în apa sunt puţine.

În faţa complexului hotelier sunt amenajate umbreluţe din stuf şi sunt amplasate şezlonguri, însa zona e mai degraba goala. Hotelurile închise şi golful neamenajat, plin de pietre în apa, ţin puţinii turişti din staţiune în alte locuri de pe plaja. 



Faleza înalta din Olimp, în faţa celebrelor vile de protocl care au fost pastrate pâna astazi în condiţii bune, ba chiar luxoase. În departare se vad hotelurile turn ce purtau denumirea unor provincii româneşti. 

CITESTE MAI DEPARTE PE HOTNEWS.RO