Imagini amator filmate in China arata interiorul unui spital cu pacienti infectati cu noul coronavirus, care a fost improvizat intr-o sala de sport din Wuhan. Sute de pacienti sunt internati aici.

Publicat:14.02.2020, 10:42

Inregistrarile video din spitalul improvizat din Wuhan au fost filmate chiar de o pacienta infectata. Tanara, care-si spune ”A Bu”, a fost diagnosticata pe 7 februarie cu Covid-19, numele dat bolii provocate de coronavirus.

In imagini, pot fi vazute saloanele de izolare instalate intr-o sala de sport din Wuhan, care a fost transformata intr-un spital de campanie pentru pacientii cu coronavirus. 

Video AICI.

”Este ora 7.30 dimineata, 12 februarie 2020. Puteti vedea ca parul meu e uleios, pentru ca nu l-am spalat”, spune tanara intr-un video.

Toata echipa medicala poarta costume de protectie. In schimb, bolnavii poarta doar masti sanitare.

Spitalul improvizat in sala de sport din Wuhan este impartit in patru sectoare, care are fiecare cate doua asistente, ce supravegheaza bolnavii. Medicii fac vizite de trei ori pe zi. 

”Dupa micul dejun, doctorii vin si ne masoara nivelul de oxigen din sange”, mai spune tanara pacienta.

Imaginile surprind si ora mesei. Zeci de pacienti stau la coada pentru a primi hrana. Mancarea este pusa in caserole de plastic, care sunt impartite bolnavilor.

Imagini ”de propaganda”

Totusi, inregistrarile video au fost transmise de televiziunea de stat chineza CCTV si dezvaluie doar partea pozitiva a situatiei din Wuhan, oras din care a pornit epidemia.

In imagini, medicii par sa tina sub control situatia, iar pacientii par a fi multumiti de modul in care sunt tratati. Alte imagini ”neoficiale”, care au aparut in ultimele zile pe retelele de socializare au prezentat insa si situatii dramatice, cu haos in spitale, dar si pe strazile oraselor chineze.

De altfel, in aceasta saptamana, autoritatile chineze au anuntat demiterea a sute de responsabili locali, care erau responsabili in gestionarea situatiei de criza provocate de epidemia de coronavirus.

Bilantul creste dramatic

Bilantul epidemiei a ajuns joi la 1350 de morti si aproape 60 de mii de cazuri de persoane infectate, cele mai multe in China Continentala.

Tot joi a fost confirmat si primul roman infectat de coronavirus, un argesean de pe vasul Diamond Princess, aflat in carantina in Japonia.