Politistii si procurorii DIICOT au destructurat, miercuri, o grupare de trafic de droguri, oamenii legii avand informatii ca liderul gruparii aducea substantele din China si Olanda, plasand comenzi online.

Publicat:16.09.2020, 14:08

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara – Serviciul Antidrog, impreuna cu procurorii DIICOT Timisoara, desfasoara, miercuri, 13 perchezitii domiciliare, din care una in judetul Gorj si 12 in judetul Timis.

Sunt cercetate 15 persoane, cu varste intre 20 si 52 de ani, banuite de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de droguri de risc si mare risc.

In fapt, incepand cu anul 2018, liderul gruparii ar fi creat si ar fi dezvoltat o retea de aprovizionare, preluare, transport, depozitare, preparare si comercializare de substante susceptibile de a avea efect psihoactive. Aprovizionarea cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive, precum si de droguri de risc si mare risc, respectiv cannabis, comprimate ecstasy, amfetamina si cocaina s-ar fi facut prin intermediul plasarii unor comenzi in mediul on-line, pe site-uri de profil din Olanda si China”, potrivit unui comunicat DIICOT.

In timpul cercetarilor s-a constat faptul ca unul din membrii gruparii si-ar fi extins paleta de distributie a drogurilor, iar in acest sens ar fi inceput sa distribuie droguri in judetul Timis si Caras-Severin.

Politistii au ridicat 22.100 de euro, aproximativ 800 de grame substante susceptibile de a produce efecte psihoactive, 50 de comprimate de ecstasy, doua grame de amfetamina, patru grame de cocaina si aproximativ 20 de grame de cannabis.

Au fost puse in executare 15 mandate de aducere la sediul DIICOT Timisoara, pentru audieri si luarea masurilor legale.

Sursa: