Mihai Bordeanu, director de marketing pentru Dacia in cadrul Grupului Renault, a afirmat, vineri, ca modelele noi care vor fi lansate incepand din anul 2022 vor avea si optiunea unei motorizari hibride.

Publicat:21.11.2020, 10:38

“La asta ne gandim foarte serios, este luata in calcul pentru viitorul gamei, este luata in calcul si pentru viitorul altor modele. Toate modelele noi lansate incepand cu 2022 vor fi electrificate. Atentie, spun electrificate, nu electrice, deci vor avea si aceasta optiune. Deocamdata, pentru lansarea generatiei a treia de Sandero, costurile sunt inca destul de ridicate si atunci am preferat sa lansam gama de motoare pe care ati vazut-o, dar, cu siguranta, hibridul e parte din planurile de viitor”, a spus Mihai Bordeanu intr-o conferinta de presa organizata la Titu, cu ocazia unui test drive pentru jurnalisti cu noile modele Logan, Sandero si Sandero Stepway.

El a exclus, totodata, posibilitatea introducerii unui motor diesel pentru cele trei noi modele, care vor fi comercializate doar cu motorizari pe benzina sau benzina si GPL.

“Am studiat trendul, ce se intampla cu piata, or, cererea pentru motorizarile diesel e in clara descrestere pe acest segment in Europa. Raspunsul simplu este nu, nu vom avea diesel in gama”, a precizat Bordeanu.

Sursa: