Dupa consultarile care au avut loc la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a transmis pe cine va nominaliza pentru functia de premier. 

Publicat:11.10.2021, 18:42

Astfel, seful statului a anuntat ca s-a hotarat sa il propuna pentru aceasta functie pe Dacian Ciolos. 

“Formatiunile politice au venit cu diferite abordari, diferite propuneri, asa cum le-au prezentat si opiniei publice. Din toate aceste propuneri am retinut una pe care o voi si pune in practica. Am decis sa desemnez pentru pozitia de candidat la functia de premier pe Dacian Ciolos”, a transmis presedintele Roamniei.

Presedintele Iohannis a punctat ca le-a transmis politicienilor veniti la consultari ca sunt chesriuni care trebuie rezolvate indiferent cine guverneaza.

“Este foarte important sa se gestioneze pandemia, sa se gestioneze cresterea preturilor la energie si sa se ia masuri pentru ca celelalte preturi sa nu creasca la un nivel insuportabil pentru populatie”, a mai spus Iohannis. 

De asemenea, seful statului a mentionat ca a evidentiat si importanta pregatirilor pentru perioada de iarna si ca a subliniat ca acestea “sunt chestiunile cu adevarat importante pentru romani si nu certurile intre diferiti actori”.

Amintim ca luni la Palatul Cotroceni au avut loc consultari intre presedinte si reprezentantii partidelor parlamentare pentru stabilirea unei propuneri pentru functia de premier. 

Sursa: