Dansatoarele de flamenco si-au asortat mastile cu rochiile cu volane si s-au dus la cel mai mare targ dedicat acestui dans din Spania. Doar ca, in acest an, evenimentul va fi mai degraba unul simbolic, o umbra a targurilor de dinainte de pandemie. 

Publicat:20.04.2021, 18:31

Aceste imagini sunt istorie. Pentru al doilea an consecutiv, locuitorilor din Sevilla nu le ramane decat sa priveasca in urma cu nostalgie la ce era odata asa-numitul Targ de flamenco din Aprilie. Inainte de pandemie, la acest eveniment participau mii de turisti si localnici. 

Pentru locuitorii din Sevilla, flamenco nu reprezinta doar un dans-simbol al Spaniei, ci si o sursa de venit. 

Rocio ZAMORA, CANTAREATA: „Noi, cei care ne imbracam in haine de flamenco, petrecem tot anul pregatind ce vom purta, unde vom merge, ce vom face. Este un eveniment de care sa te bucuri cu familia, dar si pentru turistii straini. Afacerile si economia orasului Sevilla depind foarte mult de acest eveniment si este frustrant.”

Primaria din Sevilla organizeaza targul si in acest an. Va tine pana pe 24 aprilie, dar, din cauza pandemiei, nu vor putea participa mai mult de 600 de persoane la eveniment. Tarabele amenajate in aer liber expun esarfe, evantaie, bijuterii, castaniete, pantofi si, bineinteles, rochii de flamenco. Pentru a mai inveseli atmosfera, unii localnici au decis sa se imbrace in perioada targului in costume de flamenco, in timpul plimbarilor prin oras.

Alba GUTIERREZ, STUDENTA: “Ma intristeaza foarte mult, dar nu este vorba doar de acest sentiment, ci si de munca a multi oameni care traiesc din asta. Si ma intristeaza atat de tare pentru ca traiesc fiecare clipa a targului de la inceput pana la sfarsit, de dimineata pana seara.”

Dansul flamenco sta la baza unor afaceri de familie. Multe sunt legate indirect de acest simbol national - cum ar fi florariile sau atelierele de fotografie.