Deși pare tot mai săracă, lumea nu a avut niciodata atât de mulți miliardari. Sunt 2.781 potrivit topului revistei Forbes. Francezul Bernard Arnault, patronul unui grup care deține brandurile de lux Louis Vuitton sau Christian Dior ocupa prima poziție a clasamentului, cu o avere de 233 de miliarde de dolari. Este urmat Ilon Musk, șeful companiilor Tesla si Space X.La mică distanță se afla Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Pentru prima dată pe aceasta listă a apărut și cântăreața Taylor Swift.  

Publicat:03.04.2024, 17:51

Titanul francez al bunurilor de lux deținut de Bernard Arnault si familia sa a ajuns în fruntea clasamentului Forbes cu o sumă estimată la 233 de miliarde de dolari.

Bernard ARNAULT, DIRECTORUL GENERAL LVMH:  „Luxul, pentru mine este: cum poți crea o dorință?

Elon Musk, proprietarul Tesla și Space X este pe locul al doilea, cu o avere netă estimată la 195 de miliarde de dolari. La mică distanță, cu doar un miliard de dolari mai puțin se află Jeff Bezos fondatorul Amazon.

În top 10 miliardari ai lumii îi mai regăsim pe Mark Zuckerberg sau Bill Gates. Vedeta pop americană Taylor Swift s-a alăturat, pentru prima dată, acestui clasament după ce turneul său „Eras Tour”, care a cuprins 152 de concerte pe 5 continente, a generat venituri de peste 1 miliard dedolari. 

Forbes a precizat că există un număr record de 2.781 de miliardari pentru 2024.  Cu 141 mai mulți decât anul trecut. Din punct de vedere geografic, SUA au în continuare mai mulți miliardari decât orice altă țară, cu un număr record de 813 pe listă. China rămâne pe locul al doilea, urmată de India.