Deținuții unui centru de arest preventiv din Rostov-pe-Don, au luat ostatici doi gardieni. Potrivit presei ruse, ei se numesc membri ai Statului Islamic și cer o mașină, arme și posibilitatea de a fi eliberați.

Publicat:16.06.2024, 11:32

În Rostov-pe-Don, inculpații ținuți într-un centru de arest preventiv au luat ostatici doi gardieni . Incidentul s-a petrecut în centrul de arest preventiv nr. 1 din Rostov-pe-Don , relatează TASS duminică, 16 iunie, citând departamentul regional al Serviciului Federal de Penitenciare (FSIN).

„Șeful Serviciului Federal al Penitenciarelor din Rusia pentru Regiunea Rostov se află la locul incidentului, precum și reprezentanți ai agențiilor de aplicare a legii și ai parchetului”, se mai arată. Potrivit departamentului, „situația este sub control”, iar angajații biroului central al Serviciului Federal al Penitenciarelor s-au deplasat la locul incidentului.

Infractorii se numesc membri ai IS

Potrivit canalului Baza Telegram, prizonierii care au luat ostaticii au putut să doboare gratiile ferestrelor din celula lor și să intre în locul de muncă, de unde au luat armele de la forțele de securitate. Aceștia au înregistrat mai multe mesaje video, din care rezultă că sunt înarmați cu cuțite și ascuțitori. Atacatorii au indicat că sunt membri ai grupării teroriste Statul Islamic (IS) și că luarea de ostatici nu a fost spontană. Ei au cerut „o mașină, arme și posibilitatea de a părăsi centrul de detenție”, mai scrie Baza. 

Canalul mai indică faptul că întregul personal al Ministerului Afacerilor Interne și al Gărzii Naționale a fost pus în alertă, forțele de securitate sunt înarmate și trimise la arestul preventiv de pe strada Maxim Gorki. Infractorii nu pot intra în depozit cu arme, negocierile sunt în curs, scrie publicația „Atenție, știri”.

Canalele Telegram notează că șase persoane sunt implicate în luarea de ostatici, iar jurnaliștii și-au stabilit deja identitatea. În special, câțiva dintre ei au fost condamnați în 2023 pentru participarea la Statul Islamic și pregătirea unui atac terorist în Karachay-Cherkessia și condamnați la pedepse lungi.

Comitetul de anchetă al Federației Ruse pentru regiunea Rostov a deschis un dosar penal în temeiul articolului 206 din Codul penal („Luarea de ostatici”).

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.