Un nou moment halucinant a avut loc la una dintre televiziunile de stat ale Rusiei, un deputat al Dumei de Stat amenintand ca un razboi cu NATO va fi nuclear si ca Rusiei nu ii pasa cate tari va distruge in contextul discutiilor de aderare a Finlandei si Suediei la Alianta Nord-Atlantica.

Publicat:19.05.2022, 18:56

„Finlandezii si suedezii ar trebui de asemenea sa inteleaga lucruri simple, ca vom intra in lupta directa cu ei doar in cazul in care suntem in razboi cu NATO, iar daca e un razboi cu NATO acesta nu va fi cu, stiti, drone, va fi nuclear”, afirma Alexei Juravliov, deputat in camera inferioara a parlamentului rus, intr-o emisiune a canalului TV Rossiya-1.

„Si nu o sa ne pese cate tari distrugem, 28 sau 32. Ei ar trebui sa inteleaga acest lucru foarte bine. Avem destule [arme nucleare] pentru toate la un loc, avem cu usurinta suficiente pentru 32”, continua el.

Juravliov, ales deputat pe listele partidului nationalist Rodina (Patria) spune apoi ca Statele Unite reprezinta un caz aparte fiindca au o populatie de 300 de milioane de locuitori si ca „teoretic, cineva ar putea supravietui acolo” dar ca „finlandezii sunt 5 milioane sau putin mai multi” si ca acestia nu au nicio sansa de a supravietui.

„Asa ca ei ar trebui sa inteleaga asta!”, urla barbatul.

El continua afirmand ca finlandezii ar trebui de asemenea sa inteleaga ca sunt „bastarzi care au luptat de partea fascistilor”, o referinta la al Doilea Razboi Mondial. „Noi stim asta”, mai spune el, amintind apoi ca Fortele Aeriene ale Finlandei au avut pana recent svastica pe emblema ramurii militare.

„Noi intelegem foarte bine cu cine avem de-a face”, concluzioneaza el.

Televiziunile rusesti vantura constant perspectiva unui razboi nuclear
Inca din prima saptamana ce a urmat declansarii „operatiunii militare speciale” pe 24 februarie, dupa ce a devenit clar ca ofensiva generala nu isi va atinge rapid obiectivele si presedintele Vladimir Putin a ordonat punerea in alerta maxima a fortelor de descurajare nucleara, televiziunile rusesti au inceput sa vorbeasca despre posibilitatea unui razboi nuclear.

De la intrebari precum „De ce avem nevoie de aceasta lume, daca in ea Rusia nu ar exista?”, tonul a devenit treptat din ce in ce mai agresiv pe masura ce fortele trimise de ministerul Apararii de la Moscova in Ucraina au esuat in a cuceri Kievul si alte obiective trasate de comandamentul militar, suferind pe parcurs infrangeri umilitoare.

Intr-o alta emisiune difuzata la sfarsitul lunii aprilie a fost invocata nevoia de a „demilitariza NATO”, afirmandu-se ca totul se va sfarsi cu un razboi nuclear.

„Totul se va sfarsi cu un atac nuclear, pentru mine, este mai probabil decat alt rezultat. Acest lucru ma ingrozeste, pe de o parte, dar, pe de alta parte, cu intelegerea ca este ceea ce este”, declara sefa canalului Russia Today, Margarita Simonian.

„Dar noi vom merge in rai, in timp ce ei vor crapa pur si simplu”, a adaugat celebrul Vladimir Soloviov, considerat propagandistul preferat al presedintelui Vladimir Putin.

Armele nucleare, folosite pentru „scufundarea” Insulelor Britanice
Intr-o emisiune difuzata la inceputul lunii mai, Dmitri Kiseliov, supranumitul „cel mai toxic propagandist al Kremlinului”, ameninta ca Marea Britanie va fi transformata intr-un „desert radioactiv” si ca Insulele Britanice vor fi scufundate „pentru totdeauna” cu o singura racheta Poseidon.

„Explozia acestei torpile termonucleare in dreptul coastei Marii Britanii va cauza un val tsunami gigantic de pana la 500 de metri inaltime. Un astfel de baraj poarta de asemenea pe cont propriu doze extreme de radiatii”, afirma acesta.

„Dupa ce a trecut peste Insulele Britanice va transforma orice ar fi ramas din ele intr-un desert radioactiv, impropriu pentru o perioada lunga de timp”, concluziona Kiseliov.

Sursa: