Cand comit jafuri, faptasii risca mai mult decat sa fie identificati, arestati si trimisi la inchisoare. In Germania, doi presupusi hoti de bijuterii au fost impuscati mortal de proprietarul de 72 de ani al magazinului in care incercau sa dea lovitura. 

Publicat:16.09.2020, 19:14

Era catre sfarsitul dupa-amiezii, cand doi barbati cu intentii aparent dubioase au intrat intr-un magazin de bijuterii situat pe artera comerciala a orasului Celle, din Saxonia Inferioara. In interiorul magazinului erau doar proprietarii acestuia, doi soti de 71, respectiv 72 de ani.

Stefanie VOGLER, PROCUROR: “Potrivit informatiilor de pana acum, doi indivizi au patruns in magazinul de bijuterii, unul din ei avand se pare o arma asupra lui. Nu stim deocamdata despre ce arma era vorba. S-au tras focuri de arma in interior. Proprietarul a tras cel putin doua gloante nimerindu-i pe ambii suspecti."

Succesiunea precisa a incidentului nu a fost inca reconstituita si nici nu exista camera de supraveghere in magazin. Anchetatorii fac demersuri pentru a stabili daca proprietarul magazinului vizat de hoti a actionat in legitima aparare.

Stefanie VOGLER, PROCUROR: “Din cate stim, arma ii apartinea proprietarului magazinului de bijuterii. Avea permis valid de portarma, iar seria armei respective era trecuta pe permis, asadar deducem ca era proprietarul legitim al armei."

Unul dintre suspecti a murit pe loc, in magazin. Al doilea a fost transportat la spital, unde a decedat dupa cateva ore. Procurorii germani nu au dezvaluit identitatea presupusilor hoti.