Donald Trump a facut un apel la calm catre toti americanii, in timp ce Congresul dezbate puterea sa sub acuzare.  Presedintele in exercitiu al SUA a cerut tuturor aplanarea tensiunilor prin intermediul unui comunicat. 

Publicat:13.01.2021, 22:35

"Va cer: fara violenta, fara delicte, fara vandalism", a scris Donald Trump intr-un scurt comunicat trimis intr-un moment in care Congresul se pregateste sa-l puna sub acuzare pentru ca a incurajat asaltul impotriva Capitoliului in urma cu o saptamana. 

Potrivit AFP si Reuters, citate de Agerpres, se asteapta noi manifestatii pe teritoriul american.

"Nu aceasta reprezentam noi si nu aceasta reprezinta America. Ii chem pe TOTI americanii sa ajute la aplanarea tensiunilor. Va multumesc", a mai scris Trump.

Congresul SUA a inceput miercuri dimineata dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a presedintelui in exercitiu Donald Trump, acuzat ca a incurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morti.

Votul asupra actului de acuzare urmeaza sa aiba loc in Camera Reprezentantilor. Rezultatul votului, care nu suscita mari indoieli intrucat democratii detin majoritatea in Camera, va marca declansarea oficiala a procedurii de destituire impotriva celui de-al 45-lea presedinte al SUA.

Sursa: