Presedintele francez Emmanuel Macron si-a mentinut marti opinia care i-a iritat pe aliatii din NATO conform careia aceasta organizatie ar fi in „moarte cerebrala”.

Publicat:03.12.2019, 22:12

Omologul sau american, Donald Trump, a recunoscut ca are o „mica disputa” cu acesta despre NATO, dar s-a aratat increzator ca vor putea probabil sa o rezolve, conform AFP.

Trump si Macron s-au intalnit marti la resedinta ambasadorului american la Londra, inaintea inceperii summitului NATO, si au sustinut acolo o conferinta de presa comuna.

Donald Trump insista ca aliatii sa dea mai multi bani pentru Aparare

In timp ce presedintele american a insistat din nou ca aliatii sa contribuie financiar mai mult pentru aparare, mentionand ca va aborda acest subiect si cu cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez a subliniat ca nu trebuie sa se vorbeasca „doar despre bani”, ci si despre o „strategie clara” asupra a ceea ce trebuie sa fie NATO.

Macron a mai spus la aceasta conferinta de presa ca isi mentine afirmatia conform careia NATO este in „moarte cerebrala”, afirmatie pe care anterior liderul de la Casa Alba a calificat-o drept „foarte jignitoare”, acum el avand insa un ton mai conciliant.

Sursa: