Dosarul prin care se incearca destituirea lui Donald Trump a ajuns la Senat. Audierile ar urma sa inceapa saptamana viitoare. Liderul de la Casa Alba va trebui sa raspunda la intrebarile privind invinuirile care i se aduc, printre care abuz de putere. Expertii spun ca sansele sunt mici ca presedintele sa ramana fara fotoliu, asa cum Senatul este controlat de republicani.

Publicat:16.01.2020, 18:06

Alesii din Camera Reprezentantilor au aprobat transferul dosarului la Senat si nominalizarea a 7 dintre ei pentru rolul de procurori la poces. 

“-Rezolutia este adoptata!”

Lidera democrata a Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a semnat actul de acuzare in cadrul unei ceremonii solemene.

Nancy PELOSI, LIDERA DEMOCRATA A CAMEREI REPREZENTANTILOR: “-Colegii mei, noi suntem astazi aici pentru a trece o etapa importanta in istoria tarii noastre.“

Potrivit unui inalt responsabil al administratiei lui Donald Trump, procesul ar urma sa nu dureze mai mult de doua saptamani. Totusi, presa straina scrie ca sunt putine sanse ca Donald Tump sa fie demis, intrucat majoritatea locurilor in Senat sunt detinute de republicani. Liderul de la Casa Alba este invinuit de abuz de putere, dar si de faptul ca ar fi facut presiuni asupra Ucrainei, pentru ca sa initieze o ancheta pe numele fiului lui Joe Biden, principalul rival al lui Trump la alegerile din noiembrie.