Dupa ce a nins cateva zile in sud-estul Australiei, localnicii s-au trezit cu adevarate troiene. In unele zone a cazut zapada pentru prima data in ultimii 20 de ani. In timp ce meteorologii vorbesc despre un val antarctic, care a adus viscolul, picii se bucura de privelistile nemaivazute pana acum.

Publicat:13.08.2019, 19:12

Troiene de zapada, nemaintalnite in ultimele doua decenii in aceste localitati din Australia, s-au asternut in aceste zile. Neobisnuiti cu o asemenea vreme de iarna sunt locuitorii din Noul Wales de Sud, care se afla la 50 de kilometri de Sydney, unde nu a nins deloc in toti acesti ani. Zapada a oferit privelisti deosebite, asa ca australienii s-au grabit sa surprinda orice moment. 

Meterologii locali au spus ca ninsoarea a fost adusa de un val de aer antarctic, insotit de rafale puternice de vant, de pana la 100 de kilometri pe ora. Vremea severa pentru aceasta zona a provocat pagube in scurt timp. O femeie a murit, dupa ce un arbore a cazut peste masina in care se afla. Totodata, salvatorii au primit sute de apeluri, dupa ce vantul a luat pe sus acoperisurile caselor.