Serviciul de informaţii externe al Rusiei (SVR) a transmis miercuri că „elitele globaliste totalitar-liberale” s-ar afla în spatele tentativei eşuate de asasinare a premierului slovac Robert Fico în această lună, a relatat agenţia de presă de stat RIA Novosti, transmite hotnews.ro.

Publicat:22.05.2024, 19:21

SVR susţine că această acţiune a fost menită să-i intimideze pe cei care au opinii diferite şi acţionează în interesul naţiunilor lor, iar Occidentul încearcă acum să muşamalizeze crima dând vina pe un trăgător singuratic.

„Tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico arată că elitele globaliste totalitar-liberale trec la o teroare politică deschisă împotriva oponenţilor lor”, susţine biroul de presă al SVR într-un comentariu postat miercuri pe site-ul RIA Novosti, citează Reuters și Agerpres.

Premierul slovac, considerat un politician populist, apropiat de Rusia, a fost împuşcat de un bărbat de 71 de ani, identificat de presa de la Bratislava drept poetul Juraj Cintula, care a fost deja „inculpat pentru tentativă de omor”, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Ministrul slovac de interne, Matus Sutaj Estok, a declarat la 16 mai că atacatorul a acţionat de unul singur şi că nu a avut complici, dar a adăugat că atacul a avut la origine „considerente politice”. Cancelariile occidentale au condamnat cu fermitate atacul, conform AFP şi Reuters.