Averea lui Elon Musk, fondatorul Tesla, se ridica la 222 de miliarde de dolari, cu un plus de 10,6 miliarde de dolari, in urma unei noi tranzactii. Noile cifre il plaseaza pe Musk pe primul loc in Bloomberg's Billionaires Index, urmat de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, noteaza CNN. Acesta a postat pe Twitter o medalie cu locul doi pentru Bezos. 

Publicat:12.10.2021, 11:05

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, il urmeaza pe Musk cu o avere de 191,6 miliarde de dolari, iar cel din urma a postat pe Twitter o medalie de locul doi pentru Bezos.

Multumita atat actiunilor Tesla, cat si a actiunilor sale majoritare la compania privata SpaceX, unde ocupa functia de CEO, Musk a acumulat o avere imensa.

Musk a primit zero dolari ca salariu in 2020, potrivit unui dosar al companiei, dar a primit optiuni pe actiuni in timpul anului, care acum valoreaza 22 de miliarde de dolari, noteaza Mediafax.

Musk si Bezos,  cei mai bogati doi oameni de pe Pamant, sunt implicati intr-o cursa spatiala. Chiar inainte de a lansa prima misiune turistica in spatiu pe Inspiration4, in septembrie, SpaceX, compania lui Musk, a castigat contracte masive cu NASA si cu armata americana si a lansat cea mai puternica racheta aflata in serviciu.

Sursa: