12 experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii vor ajunge in acest weekend in China. Vor demara impreuna cu autoritatile de acolo o misiune comuna pentru investigarea epidemiei de coronavirus.

Publicat:15.02.2020, 09:17

In prezent, bilantul a ajuns la 1.523 de morti – dintre care 143 in ultimele 24 de ore si peste 66 de mii de persoane infectate. Covid-19 s-a extins in peste 28 de tari, Egiptul confirmand vineri primul caz de coronavirus din Africa. Pana acum, sunt doar trei decese in afara Chinei - in Japonia, Hong Kong si Filipine.

Medicii si asistentele din China, cei mai expusi la coronavirus

Cumplit este ca 1.700 de medici si asistente din Wuhan, au luat virusul de la pacienti, iar acum lupta pentru viata, ingrijiti de colegi, care risca la randul lor, sa se imbolnaveasca.

Misiunea condusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii si desfasurata in comun cu China se va concentra asupra modului in care se raspandeste coronavirusul. Expertii vor sa afle si cat de servera este aceasta boala. In cadrul unei teleconferinte sustinua vineri seara la Geneva, directorul OMS a facut din nou apel la solidaritate.

Masurile luate de autoritatile chineze pentru a opri epidemia de coronavirus

Pentru a tine noul virus sub control, mai nou, autoritatile din Beijing le-au ordonat tuturor celor care se intorc in oras sa intre in carantina timp de 14 zile. In caz contrar vor fi pedepsiti. 20 de milioane de oameni locuiesc in Beijing, iar rezidentii incep sa revina acasa dupa ce au petrecut Anul Nou Lunar pe alte meleaguri.

Pe de alta parte, autoritatile chineze au dezvaluit ca peste 1.700 de doctori si asistente, aflati in prima linie a bataliei cu COVID-19, au contractat virusul de la pacienti. 6 dintre ei au murit.

Daca presa oficiala lauda personalul medical pentru eforturile eroice, mai multe asistente contactate de CNN, unele sub protectia anonimatului, se simt ca si cum ar fi fost “trimise pe front fara armura”.

Sursa: