Europa a fiert si azi la soare. In Spania au fost 42 de grade Celsius, iar francezii au indurat 41 de grade. In Marea Britanie termometrele s-au apropiat de 38 de grade - un record pentru acest an, asa ca plajele au fost luate cu asalt. Si in Belgia caldura i-a dus pe oameni pe plaje.  

Publicat:01.08.2020, 17:05

Soarele dogorator i-a scos din casa pe belgieni si nu au mai contat restrictiile impuse de pandemie. O oaza de racoare era mai importanta. La fel au gandit si britanicii, care au umplut plajele.

Deja de trei zile englezii se topesc la temperaturi de 38 de grade, cele mai inalte din acest an.

Cu asa un furnicar pe plaja a fost greu sa gasesti un loc unde sa pasterzi distanta fizica.

Steve HARGRAVE, REPORTER 5NEWS: ”Ajungi incantat la plaja cu geanta in spate si inainte de a pasi pe nisip, iti amintesti de doua cuvinte “distanta sociala”. Cum sa fac asta?”

”Eu cred ca e cam la limita, cred ca daca se mai aduna oameni prin jurul nostru, cred ca o sa ne indreptam spre casa.”

”Eu stau departe de zonele aglomerate.  Acolo este mai aglomerat unde sunt tinerii si trebuie sa fii idiot sa stai acolo.”

Maimutele de la gradina zoologica din Londra s-au racorit cu banane inghetate.

Zapuseala nu-i cruta nici pe francezi. Mercurul din termometre a sarit peste 41 de grade. Asa ca langa fantanile arteziene si in ele a fost cel mai bine.

Si la Paris, francezii au cautat racoare pe malul Senei.

Acesta este al doilea val de caldura care afecteaza Europa dupa cel de la sfarsitul lunii iunie. Atunci la fel au fost inregistrate temperaturi record.