Distrugerea unui tanc rusesc de tipul T-72B3 cu o racheta ghidata antitanc a fost surprinsa perfect intr-o filmare dintr-o drona care zbura fix deasupra blindatului, noteaza hotnews.ro

Publicat:22.04.2023, 12:22

In imaginile care circula pe retelele de socializare se vede un tanc rusesc intr-o zona deschisa care trage cu tunul din dotare, in timp ce drona ucraineana filmeaza fix deasupra sa.

Drona incepe sa se indeparteze, iar dintr-o laterala vine lovitura decisiva: o racheta antitanc lansata de ucraineni loveste in plin blindatul rusesc, iar apoi urmeaza o explozie puternica ce distruge vehiculul.

E neclar daca tancul rusesc a fost lovit de o racheta ghidata de tipul Javelin sau una de origine sovietica precum 9M133 Kornet.

Pe imaginile cu tancul arzand dupa explozie pare a se distinge o „cusca de protectie” montata peste turela, o improvizatie pe care multe trupe rusesti le-au pus pe tancurilor lor sperand ca le vor proteja de atacurile rachetelor Javelin ce pot veni de sus, lovind tancul direct in turela unde blindajul e mai subtire.