Experienta nefericita pentru o familie de americani intoarsa acasa, dupa o seara petrecuta in oras. Oamenii si-ai gasit locuinta ocupata de sute de pasari. Inaripatele au intrat pe horn si nu s-au mai dat duse.

Publicat:01.05.2021, 16:23

Imaginile filmate de vecini surprind începutul invaziei unui stol de păsări. Intra pe cos, ajungand in casa cu sutele. Pasarile respective sunt lastuni de horn si, din cate se vede, chiar au intrat pe horn.

Cand au revenit dupa o iesire in oras, locatarii, o familie din orasul californian Torrance, au nimerit intr-o scena demna de faimosul film hororr al lui Hitchock, „Pasarile”.

Patrick BELLEVILLE, PROPRIETAR: „Pasarile erau agatate de tavan, agatate de toti peretii. Stateau pe tablouri, erau in fiecare camera, in bai si in dormitoare, peste tot era plin de pasari care o luasera razna si ma loveau in cap”.

Un prieten de familie a sunat la Protectia Animalelor.  

Patrick BELLEVILLE, PROPRIETAR: „Singurul sfat pe care ni l-au dat a fost sa deschidem usile si ferestrele. Am facut asta, dar pasarile nu au plecat nicaieri, au ramas acolo unde erau”.

Asa ca toata familia a petrecut noaptea la un hotel din apropiere, mai putin Patrick. El a adunat ore intregi pasarile cu mana, una cate una.

Patrick BELLEVILLE, PROPRIETAR: Am numarat 800, m-am oprit din numarat dupa ce am ajuns la 800 de pasari. Le prindeam, le bagam in cutie, duceam cutia afara, o scuturam si le lasam sa-si ia zborul”.

Dupa o noapte de cosmar, Patrick a crezut ca a scapat. S-a inselat. Doua zile la rand, familia a fost sicanata de pasari care isi faceau aparitia din diverse cotloane si lasau in urma si cantitati uriase de gainat.

Patrick BELLEVILLE, PROPRIETAR: „Peste tot. Pe oriunde va trece prin minte. Pe canapele, peste tot. Am curatat canapelele, podelele, abia am adunat de pe jos. Multe jucarii erau murdare, biata copila. Le-am aruncat pe fereastra”.

Nu e primul caz din regiune. O alta locuinta a fost invadata, duminica, de aproape o mie de pasari.