In zona de protest „autonoma” cunoscuta sub acronimul CHOP din Seattle au fost impuscati luni dimineata doi barbati, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Publicat:29.06.2020, 22:51

Ambele victime au fost transportate la Centrul Medical Harborview din metropola statului Washington din nord-vestul SUA; prima - cu un vehicul particular, iar a doua de personalul medical al departamentului local de pompieri, dupa circa 15 minute. La ora locala 5.40, unul din pacienti decedase, iar celalalt era in stare critica, a informat prin e-mail o purtatoare de cuvant a unitatii medicale.

 

In mediile sociale au circulat luni diferite relatari despre focurile de arma de la asa-numitul Capitol Hill Organized Protest (CHOP, protestul organizat din Dealul Capitoliului). Un mesaj in reteaua Twitter afirma ca 'doi tipi' intr-un SUV alb au deschis focul, inainte de a fi 'DOBORATI' de cei care asigurau securitatea in zona respectiva.

Fortele de ordine s-au retras de circa trei saptamani de pe strazile din jurul unei sectii de politie din Seattle incendiate in cursul protestelor dupa uciderea afro-americanului George Floyd. Luni, politia a ajuns la locul incidentului, dar nu a oferit imediat alte informatii.

In ultimele 10 zile, in perimetrul din oras inconjurat de baricade si pazit de protestatari inarmati s-au inregistrat si alte incidente similare.

Zona a intrat si in atentia presedintelui american Donald Trump, care a scris luni dimineata pe Twitter un mesaj in care observa ca manifestantii 'au respect ZERO fata de Guvern'.

Sursa: Digi24.ro