Continua seria manualelor cu probleme, din cele publicate de Editura Didactica si Pedagogica din Romania. Dupa greselile depistate in manualele romane de Geografie, Istorie si Biologie pentru clasa a VI-a, acum s-a descoperit ca si manualul de Matematica si explorarea mediului, pentru clasa I, contine o greseala grava.

Publicat:11.09.2018, 12:01

Elevilor de clasa I li se spune ca numarul 12 este mai mare decât numarul 16. Greseala apare în pagina 25 a manualului de „Matematica si explorarea mediului”, publicat de Editura Didactica si Pedagogica din Romania, sub autorii Tudora Pitila si Cleopatra Mihailescu.

Informatia este prezentata initial corect, numarul 12 fiind marcat cu semnul corespunzator de „mai mic decât”. Câteva rânduri mai jos, însa, apare eroarea. Informatia este reluata sub forma: „Citim: 12 este mai mare decât 16”, scrie digi24.ro.

Greseli sunt si în manualul de Istorie pentru clasa a VI-a: Nume scris gresit, trimiteri catre harti inexistente si explicatii care induc în eroare elevul.

Iar în manualul de Geografie, tot pentru clasa a VI-a, localitatea Turnu Magurele este localizata gresit pe harta, Marea Moarta este pusa pe harta în loc de Marea Rosie, Insula Tasmania este numita „Vanuatu”, un stat nu exista, regiunea industriala Ruhr este gresit scrisa Rhur.

FOTO: digi24.ro