Imagini dramatice in Spania, unde inundatiile au provocat un dezastru. Masinile au fost luate pe sus de suvoaie, numeroase scoli au fost inchise, iar mii de oameni au fost evacuati. Doua persoane au murit, dupa ce masina in care se aflau a fost rasturnata de un torent care a maturat o sosea.

Publicat:13.09.2019, 18:52

Inundate au fost mai multe orase din sud-estul Spaniei. Din imagini se vede ca puhoaiele au spalat totul in calea lor, iar oamenii disperati au incercat sa scoata apa din locuinte.

“Totul este distrus.”

“Nu putem sa luam nimic din case.”

Vijelia a venit insotita de grindina si vant puternic, care a provocat valuri imense. Masinile au fost luate pe sus de viituri si purtate kilometri intregi.

Mai multe spitale si scoli au fost inundate, iar numeroase institutii publice au fost inchise.

Ploile abundente au dus la moartea a doua persoane pe o sosea aflata la o suta de kilometri sud de Valencia. Masina condusa de un barbat de 61 de ani, in care se afla si sora lui cu zece ani mai tanara, a fost izbita cu putere de un torent si rasturanta.

Cei doi au fost gasiti fara viata in autoturismul rasturnat pe un camp. Potrivit meteorologilor, codul rosu de furtuni si vant ramane in vigoare si maine.