Imagini spectaculoase vin din Thailanda. Un card de 10 mii de rate s-a napustit in campurile de orez ale fermierilor. Filmate de sus, pasarile formeaza parca un musuroi imens. “Patrula” ratelor are o misiune importanta: curata terenul de resturi si de paraziti.

Publicat:16.09.2020, 18:00

In Thailanda, fermierii apeleaza la rate pentru a curata culturile de orez, intre recoltare si o noua insamantare. Exista agricultori specializati in gestionarea “agentilor” de curatare. Unul singur are mai multe armate de inaripate.

El transporta trupele galagioase unde este solicitat si elibereaza si cate 10.000 de rate, pentru a curata terenul de resturi si de paraziti.

Apiwat CHALERMILIN, FERMIER: ”Beneficiul este din ambele parti. Noi reducem costurile pentru hranirea ratelor si ajutam fermierii sa elimine resturile si parazitii de pe terenurile lor si, astfel, ei reduc folosirea chimicatelor si pesticidelor.”

Dupa ce nu mai au de lucru pe camp, ratele sunt transportate inapoi la ferma, unde depun oua pentru o noua generatie de agenti.