Imagini cumplite in Liguria, Italia, unde o alunecare de teren a prins o parte dintr-un cimitir, iar aproximativ 200 de sicrie au ajuns in mare.

Publicat:23.02.2021, 13:06

De asemenea, doua capele, cu tot cu trupurile neinsufletite aflate in interior, au fost antrenate in alunecarea de teren, iar acum se afla in mare. Incidentul s-a petrecut in localitatea Camogli, statiune turistica, fiind provocat, cel mai probabil, de eroziunea coastei, agravata de furtunile violente care au lovit Liguria in ultimii ani, potrivit Sky TG24.

Cele 200 de sicrie care au ajuns in mare se aflau in cimitirul aflat pe linia de coasta a localitatii-statiune, la aproximativ 50 de metri deasupra nivelului marii.

Tino Revello, consilier pentru lucrari publice din Camogli, a explicat ca zona era sub observatie de ceva timp si ca in momentul de fata se lucreaza la consolidarea coastei stancoase de sub cimitir. „Zona a fost inchisa, pentru ca in ultimele zile au fost auzite sunete ciudate”, a mai spus Ravello.

La locul incidentului s-au deplasat echipe de scafandri, pompieri, barci ale Garzii de Coasta si un elicopter al pompierilor.

10 sicrie au fost recuperate, iar echipele de interventie au luat masuri pentru a impiedica celelalte sicrie sa ajunga in larg. De asemenea, au fost luate masuri si pe uscat, pentru prevenirea unor accidente.

Minicipalitatea primise recent o finantare de 500.000 de euro pentru consolidarea coastei in zona respectiva, iar in aceasta perioada se lucra intens la asta. Din fericire, luni, cand s-a petrecut incidentul, nu muncea nimeni acolo.

Sursa: