Scene disperate la granita Greciei cu Macedonia. Sute de migranti au atacat pur si simplu un camion cu lemne de foc trimis de voluntari in tabara de la Idomeni.

Publicat:07.03.2016, 08:16

Mii de migranti sunt blocati in Grecia in conditii mizere din cauza restrictiilor impuse de mai multe tari din Balcani, dintre care Macedonia vecina.

Disperati ca raman fara surse pentru a se incalzi, sute de refugiati din tabera de la Idomeni au luat cu asalt un camion cu lemne de foc sosit in zona pentru ei.

migranti, grecia, agerpres - 10

Refugiatii s-au inghesuit si pentru a primi alimente de la voluntari. S-au batut pe paine si sandvisuri. Scenele impresionante au fost surprinse de fotografi.

migranti, grecia, agerpres - 8

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cerut din nou duminica transferul "urgent" al miilor de migranti in alte tari ale UE, in ajunul unui summit extraordinar UE-Turcia la Bruxelles, informeaza AFP.

migranti, grecia, agerpres - 2

"Lansarea imediata a unei proceduri fiabile ce permite transferul migrantilor din tara noastra in alte state UE este o urgenta absoluta", a pledat Tsipras in fata cadrelor partidului sau SYRIZA (stanga radicala). "Aceasta vom incerca sa obtinem luni la Bruxelles", a adaugat el.

migranti, grecia, agerpres - 9

"Aproape 30.000 de migranti" sunt blocati in tara, a amintit Tsipras, criticand tarile europene care nu au pus in aplicare directivele UE.

migranti, grecia, agerpres - 7

"Suntem singura tara ce a pus in practica deciziile si isi asuma responsabilitatile decise de comun acord de tarile de pe ruta balcanica in octombrie", a declarat el.

migranti, grecia, agerpres - 6

"Vom continua sa dam din putinul pe care il avem acestor oameni vanati si persecutati aflati in nevoie... Dar este evident ca o tara mica cum este Grecia nu poate suporta povara intregii Europe in aceasta criza", a adaugat el.

migranti, grecia, agerpres - 5

Macedonia a redus saptamana trecuta numarul intrarilor de migranti pe teritoriul ei si nu a mai acceptat duminica decat o suta, mai aminteste AFP.

migranti, grecia, agerpres - 4

O sursa din politia greaca la frontiera a precizat ca Skopje nu permite decat trecerea sirienilor si irakienilor veniti din zonele direct afectate de razboi.

migranti, grecia, agerpres - 3

Sursa foto: Agerpres