Fortele ucrainene au publicat imagini cu atacul kamikaze cu drone marine asupra unei navei rusesti de recunoastere „Ivan Hurs” in zona economica exclusiva a Turciei, scrie hotnews.ro.

Publicat:25.05.2023, 19:22

Oficialii rusi au denuntat atacul ucrainean si au sustinut ca au reusit sa distruga cele trei ambarcatiuni rapide fara pilot, dar imaginile publicate acum de ucraineni arata ca cel putin una dintre drone s-a apropiat pana langa corpul navei.

Intr-un clip video publicat de Anton Gerashchenko, consilierul ministrului ucrainean de interne, acesta sustine ca din cele trei drone una pare sa-si atinga tinta.

De cealalta parte, Ministerul rus al Apararii de la Moscova spune ca a fost vorba de „o tentativa nereusita de a ataca cu trei ambarcatiuni rapide fara pilot” si ca nava „Ivan Hurs” „continua sa isi indeplineasca misiunile stabilite”, dar nu precizeaza daca ar fi existat vreo avarie.

Pe canalele media rusesti au fost publicate imagini din timpul unui astfel de atac cu drone marine si cum o astfel de ambarcatiune este lovita cu foc de pe nava ruseasca si explodeaza in larg.

Nu e clar daca filmarile sunt din acelasi moment sau daca au existat mai multe atacuri in momente diferite din ultima zi.