<p>In plina epidemie de coronavirus, ministrul Sanatatii din Romania a demisionat. Premierul de la Bucuresti a declarat ca Victor Costache a luat decizia din motive personale, dar si profesionale. La cateva ore de la anunt, Klaus Iohannis a numit in functie un nou ministru.</p>

Publicat:26.03.2020, 19:40

Anuntul ca ministrul Sanatatii din Romania renunta la functie a fost facut la o zi dupa ce Victor Costache a declarat ca toti locuitorii din Bucuresti, peste un milion la numar, vor fi testati pentru Covid-19.

Victor COSTACHE, MINISTRUL DEMISIONAR AL SANATATII DIN ROMANIA: “Este foarte important sa facem milioane de teste. Pana la sfarsitul saptamanii vom avea inca 200 de mii de teste.”

Unii au criticat planul, spunand ca este imposibil de realizat, asa cum Romania nu poate face mai mult de o mie de teste pe zi. Unele surse politice au declarat pentru presa de la Bucuresti ca premierul Victor Orban i-ar fi cerut ministrului sa plece din functie.

Ludovic ORBAN, PREMIERUL ROMANIEI: “Am luat act de aceasta demisie.”

Astazi, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca l-a numit in functia de ministrul al Sanatatii pe secretarul de stat de pana acum. Intre timp, responsabilii de peste Prut anunta un nou bilant al imbolnavirilor de coronavirus. Sunt peste o mie de persoane infectate, 123 dintre cazuri fiind inregistrate in ultimele 24 de ore. 94 de pacienti s-au vindecat, iar 17 au murit. Pe 16 martie, in Romania a fost instituita stare de urgenta pentru o perioada de 30 de zile.